אתרים מומלצים - פורים - המכללה האקדמית הרצוג

אתרים מומלצים - פורים

פורים בבית המדרש הווירטואלי של ישיבת הר עציון

אתר בית המדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון ובו תמצאו מאמרים רבים מרבנים רבים המלמדים בישיבה: הרב יהודה עמיטל, הרב אהרן ליכטנשטיין, הרב משה טרגין, הרב עזרא ביק, הרב יואל בן נון, הרב מנחם ליבטאג ועוד רבים. המאמרים מופיעים באנגלית

פורים בבית המדרש הוירטואלי של ישיבת בית אל

במדור מציין זה של אתר ישיבת בת אל תמצאו  שיעורים בנושא פורים של רבנים שונים כגון הרב דב דוד לבנון, הרב מאיר גולדויכט, הרב עזריאל אריאל ואלישע אבינר. חלק מהשיעורים מופיעים כקובצי קול ואילו אחרים בגירסת וורד.

עוד מתוך אתר ישיבת בית אל - פניני הלכה בענייני היום מאת הרב אליעזר מלמד.

אוסף מקורות בנושא פורים באתר המחלקה לתרבות תורנית

בדף תמצאו מגוון רחב של מקורות לחג - מדרשים, פיוטים, סיפורים ומאמרים. בין המקורות תמצאו את הפיוט ''אץ קוצץ'' של הרב אלעזר ברבי קליר, מאמר על אודות תענית אסתר ופורים מאת הרב יוסף דב סולובייצ'יק, על פורים ויום הכיפורים מאת הרב קלנימוס קלמיש שפירא, קטעים מתוך 'מגילת היטלר' המצוי באוסף ''יד בן צבי'', מאמר בנושא מורשת ההתגוננות שבמגילת אסתר מאתר פרופ' בן ציון דינור ועוד ועוד.

חיבה - מוסיקה יהודית (MP3)

פורים עם אש התורה

אתר מקיף מאוד בנושא החג - בשפה האנגלית. בין הנושאים המופיעים באתר תמצאו מאמרים, קטעי מידע על הרקע לחג, פינה למשפחה ובה סיפורים, חידות ופעילויות לכל המשפחה, פינת ''סיבה למסיבה'', אפשרות לשלוח כרטיסי ברכה וירטואליים לחג ואפילו משלוח מנות ומתנות לאביונים דרך הרשת.

פורים בבר אילן

מאמרים בנושא פורים בדף השבועי של אוניברסיטת בר אילן.

שיעורי פורים בישיבת כרם דיבנה

ועוד מאמרים מאתר מורים ישיבת כרם דיבנה בנושא החג, המגילה ועמלק.

פורים באתר ''דעת''

קישור זה מוביל אתכם למדור 'שבת ומועדים' באתר דעת. בין הנושאים השונים במדור תמצאו גם חומר רב בנושא פורים הכולל מאמרים וקטעי מידע. באתר אפשר למצוא גם דפי עבודה, שאלות למבחנים ומערכי שיעור לשימושם של המורים.

פורים במדור ''כמעין המתגבר'' מתוך אתר ''מורשת''

אתר מורשת מביא מיצירתו של הרב ד''ר ש''ז כהנא ז''ל בנושאים שונים. הפעם אנחנו מביאים בפניכם מספר מאמרים מפרי עטו בנושא חג הפורים.

עד חצי המלכות - פורים באתר גלים

אתר זה מיועד לתלמידי בית הספר היסודי ונותן שפע פעילויות בנושאי החג על פי החלוקה הבאה: מגילה, משלוח מנות, מתנות לאביונים ומשתה. האתר מתאים מאוד לעבודה ולגלישה עצמית של תלמידים והן לפעילות מקוונת במסגרת כיתתית.

פורים באתר ''שיטים'' של מכון החגים הקיבוצי

האתר נכתב מתוך תוך תפיסה ייחודית של מכון החגים הקיבוצי המדגישה ערכים הומניסטיים במסורת ישראל. (למידע נוסף על מכון החגים הקיבוצי לחץ כאן)
באתר של פורים ניתן למצוא מידע טקסטואלי רב במגוון נושאים: שעשועים ושירים, ביטויים ומושגים כגון פרק על השפעת הפרסית על העברית, מדברי חכמים, פורים בטבע, מגילת אסתר ועוד.

קטלוג אתרי פורים באתר www.j.co.il

המלצות לעשרות אתרי פורים בעברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדית ועוד...

פורים במט''ר

במדור ''זמנים ומועדים'' של אתר המורים למדעים מט''ר - ישנה פינה מעניינת בנושא פורים.  כאן תמצאו מאמרים על פורים בטבע ובו תיאור תופעות ההסוואה, החקיינות, צבעי אזהרה ועוד, פעילויות בנושא תעתועי חושים ועל כימיה בצבעים וכן גלריית תמונות.

פורים באתר ''צעירי חב''ד''

אתר טקסטואלי המכיל מידע ומאמרים בנושאים רבים כגון: נס הפורים - שואה שסוכלה, כיצד נקבע החג?, רעיונות לחג, מצוות החג ולוח-הזמנים ואפילו מתכונים לחג.