תכנית להכשרת מדריכי טיולים

תכנית להכשרת מדריכי טיולים במערכת החינוך - תשע"ז

התכנית להכשרת מדריכי טיולים במערכת החינוך, מהווה נדבך חשוב נוסף במערך ההכשרה של המכללה האקדמית הרצוג בתחומי לימודי ארץ-ישראל, תנ"ך והיסטוריה. הנהלת המכללה החליטה לפתוח לקהל שוחרי ידיעת הארץ ותלמידי המכללה את האפשרות לרכוש תעודת מדריך טיולים מטעם משרד החינוך.
לתלמידי החוג ללימודי ארץ-ישראל, תפתח המכללה תכנית השלמה ייחודית לקבלת רשיון הדרכת טיולים. בכך מבטיחים הלומדים לעצמם אופקים מקצועיים חדשים, מתנסים בדרכי חינוך והוראה מגוונות  ומעשירים את אפשרויות התעסוקה העתידיות שלהם.
כמסורת מכללת הרצוג ילמדו בתכנית מיטב המרצים והמדריכים בעלי זיקה עמוקה להדרכה בשדה ולתחום החינוכי והערכי. צוות התוכנית שם לו למטרה להוביל תוכנית שממזגת מקצועיות  עם ערכי יהדות וציונות, מתוך הבנה ואמונה בחשיבות תפקידו החינוכי של מדריך הטיול במערכת החינוך.

מבנה התכנית

תכנית הלימודים כוללת שדאות, לימודי ארץ ישראל, חינוך והדרכה, קורס בטיחות וקורס עזרה ראשונה. הלימודים יתקיימו בימי רביעי, במשך שנת לימודים אקדמית אחת, בין השעות 9:00 - 19:00 (בימי סיור מהשעה 8:00).בהיקף של 460 שעות.

במהלך השנה נלמד 20 ימי לימוד בכיתה בין השעות 17:00-9:00 ונערוך כעשרה ימי סיור.

בנוסף ליום הלימוד השבועי כוללת התכנית "קמפוס שדה" שיתקיים בשלושה ימי שטח רצופים בתחילת הקורס עם שני לילות בלינת שטח.

2 קמפוסים איזוריים: שפלת יהודה המוטמע במהלך הקורס, ובסוף הקורס - קמפוס נוסף בימים רצופים ללא לינה.

כמו כן יתקיימו במהלך הקורס:  קורס מגישי עזרה - ראשונה (30 שעות) וקורס בטיחות (12 שעות בכיתה).

צוות התכנית

ד"ר דורון שר אבי - מנהל התכנית (ראש החוג ללימודי ארץ ישראל),מרצה ומדריך מנוסה הן בתחום האקדמי והן בתחום הכשרת מדריכי טיולים.
רינה ישר יצחק - רכזת פיתוח מקצועי בחוג ללימודי ארץ ישראל.
ישורון פישר -  מרכז התכנית - מדריך בעל ניסיון רב בקורסים להכשרת מדריכים ובשטח.
מרצי החוג ללימודי ארץ ישראל מלווים את בניית התוכנית הלימודית ואת ביצועה ונוטלים חלק פעיל בהוראה ובהדרכה.
צוות ההוראה כולל את המרצים הבאים:
ד"ר דורון שר-אבי, ישורון פישר, אביחי בנימיני, ד"ר איל דוידסון, ד"ר עודד לאוב, הרב נועם פרל, אפרת נתן, שלמה בוסקילה ועוד.

מועדים במהלך הקורס:

הלימודים יתקיימו בימי רביעי בקמפוס היכל שלמה, המלך ג'ורג' 58 ירושלים.

הקורס יפתח אי"ה בט"ו בחשוון תשע"ז
 (16.11.16)  ויסתיים בה' באב תשע"ז (28.7.17).

קמפוס טימי יתקיים בין התאריכים ה' בכסלו תשע"ז 5.12.17 עד ז' בכסלו תשע"ז 7.12.16 לינה מחוץ לבית.

קורס עזרה ראשונה יתקיים בין התאריכים כ"ב בניסן 18.4.17 עד כ"ג בניסן 19.4.17.

קמפוס שרון יתקיים בין התאריכים כ"ט בתמוז תשע"ז 23.7.17 עד ה' באב 28.7.17

אזורי ההכשרה בתוכנית

הרי יהודה, שפלת יהודה והרי שומרון (במהלך הקורס)
שרון ומישור החוף הדרומי (בתום הקורס)

תהליך ההסמכה

תהליך ההסמכה הנו רב שלבי כדלהלן:

שלב א' - מסיימי התכנית שיעמגו בכל חובותיהם כולל מבחן חיצוני של מנהלת הטיולים יהיו זכאים לקבל 'היתר הדרכה במערכת החינוך'.

שלב ב' - המשך ההכשרה במהלך שנתיים עד 4 שנים - בהן המדריך עובר היכרות עם 3 אזורי טיול נוספים. בוגרי שלב ב' זכאים לקבל 'היתר הדרכה למדריך טיולים מוסמך במערכת החינוך'.
שלב זה הנו חובה ויסתיים לא יאוחר מתום 4 שנות הדרכה (חידוש הסמכה אחד).

שלב ג' - שלב בחירה, המשך ההכשרה ב-5 אזורי טיולים נוספים בהתאם לבחירת המדריך.
מסיימי שלב זה זכאים לקבל היתר הדרכה כ- 'מדריך טיולים ארצי במערכת החינוך'.

תנאי קבלה

מתוך ההכרה בחשיבות עבודתו ודמותו של מדריך הטיול נדרשים המועמדים לתנאי קבלה כדלהלן:
  • בוגרי שירות צבאי/לאומי מלא
  • ראיון אישי
  • בעלי זכאות לתעודת בגרות
  • סדנת מיון קבוצתית
  • אישור משטרת ישראל לעבודה עם בני נוער
  • בחינת סף בידיעת הארץ
  • אישור רפואי
  • גיל 21 ומעלה

משתתפי התוכנית יתחייבו לעמוד בתקנון שילווה את התוכנית.

הכרה בלימודים

לסטודנט אשר יעמוד בכל דרישות הקורס ויסיים בהצלחה תינתן הכרה (קרדיטציה) לחלק משעות הלימוד בתכנית במסגרת לימודיו בחוגים להיסטוריה וללימודי ארץ ישראל.

מחיר

מחיר מלא לקורס - 8,500 ש"ח