מורה יוזם

קורס מורה יוזם ומטמיע

בהסכם אופק חדש ניתן מקום ייחודי למורים בעלי ותק וניסיון, אשר נמצאים כבר בדרגות הגבוהות מדרגה 6 ומעלה. מורים אלה מופנים להשתלמויות שבהן הם לא רק ילמדו תחומים חדשים, אלא גם יוכלו לתרום למערכת, לבית הספר שבו הם עובדים ולמערכת החינוך בכללה. ההתפתחות בדרגות אלה תהיה תוך כדי התבוננות אל עבודתו של המורה (רפלקציה), וניסיון לקדם ולצמוח מתוכה.

למורים אלה מוצעים שלושה קורסים, שבכל אחד מהם קיימים המרכיבים הנ"ל.

הקורס הראשון מבין השלושה הוא קורס 'מורה יוזם ומטמיע'. הקורס נלמד במשך שנתיים, בכל שנה 75 שעות, מתוכן 45 שעות פרונטליות, 15 שעות הדרכה ו 15 שעות לצורך כתיבה.

הקורס נלמד במתכונת של השתלמות אחר הצהריים (16:00 – 19:00), באחד עשר מפגשים פרונטליים.

תוכן הקורס:

בקורס מורה יוזם ומטמיע המשתלמים לומדים איך בונים יוזמה חינוכית, ומקבלים כלים מעשיים לצורך פיתוח יוזמה שקשורה להוויה הבית ספרית שלהם, ועשוייה לתרום לבית הספר. המורים מקבלים ליווי אישי החל משלב בחירת הנושא, פיתוחו ועיבודו לכלל יוזמה בעזרת הכלים שנרכשו בקורס, ועד לשלב שבו הם אמורים לנסות להטמיע את היוזמה בבית ספרם.

הקורס כולל מפגשים עם יזמים מתחומים שונים, ועם מורים שכבר פיתחו יוזמה חינוכית והטמיעו אותה. הקורס נלמד במתכונת שמשלבת לימוד פרונטלי עם התנסות סדנאית.

התוצר שמהווה בסיס להערכת הלומדים בקורס: יוזמה חינוכית: בחירת ותיכנון היוזמה, כתיבת היוזמה בהתאם למסגרת הנדרשת, תהליך להטמעת היוזמה בבית הספר.

טופס הרשמה