הוראה מתקנת

לימודי תעודה - הוראה מתקנת

לימודי ההוראה המתקנת נועדו לתת כלים בידי המורים המלמדים בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד, להוראה וקידום תלמידים מתקשים ובעלי ליקויי למידה הלומדים בכיתותיהם. הלימודים כוללים חשיפה והתנסות בדרכי הערכה והתערבות בכלי הוראה ייחודיים מקדמי למידה המותאמים להוראת תלמידים עם ליקויי למידה באופן פרטני ובקבוצות קטנות בביה"ס היסודי והעל יסודי.

בתוכנית ישנה התייחסות לתחומי הדעת שאותם מלמדים המשתתפים, והיא מאפשרת לקדם תלמידים מתקשים, על ידי היכרות עם כלי איתור, מיפוי ואיבחון, ועל ידי העמקה בשיטות הוראה חלופיות ודיפרנציאליות.

הלומדים ילמדו יסודות בהוראה מתקנת, דרכי הערכה והתערבות, ומעקב אחר התקדמות הלומד ותגובתו להתערבות. כלים מנחים להתייחסות רגשית ושיפור מיומנויות חברתיות והתנהגותיות של תלמידים עם ליקוי ללמידה.

התכנית בנויה על פי מתווה אופק חדש, כדי לאפשר ללומדים קידום והתפתחות מקצועית במסגרת רפורמת אופק חדש ועל פי הנחיות המשרד.

קורסי הוראה מתקנת המוצעים במכללה:

למורים בחינוך הרגיל – קורס דו-שנתי, סה"כ 360 שעת, ובנוסף 30 שעות ליווי בהתנסות מעשית.

למורים בחינוך המיוחד – קורס חד שנתי בהיקף של 180

בוגרי הקורס, או בעלי ניסיון בהוראה מתקנת, יוכלו ללמוד קורס באיבחון דידקטי, בהיקף של 180 שעות, והכנת תיקי אבחון בהתנסות מעשית במכללה כ-60 שעות.

הקורס יתקיים בימי שני: בשנה א' משעה 14:00 עד 19:00.

בשנה ב': משעה 13:30 עד 19:45

בשנה ג': (איבחון דידקטי) 8:45 עד 13:30

מרכזת הקורסים: ד"ר שרה גבעון.

לפרטים והרשמה: דפנה dafnabn@macam.ac.il:

להתייעצות: ד"ר שרה גבעון: givonsara@gmail.com