יום הזיכרון לשואה ולגבורה - המכללה האקדמית הרצוג

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

יום הזיכרון לשואה ולגבורה - אתרים מומלצים

שם עולם - מכון שואה ואמונה לחינוך תיעוד ומחקר.

מכון שם עולם הוקם בכפר הרא''ה שבעמק חפר בלב ליבה של ארץ ישראל בשנת (1996) תשנ''ו על ידי הרב אברהם קריגר, ועוסק בצד של עולם ערכי, רוחני, דתי ומתמודד שכמעט ונשמט בהסטוריית השואה.

משואה לתקומה – אתרים ליום השואה, תקשוב דרום

מאגר מת"ל - מכללת קיי, באר שבע

זכור – אמונה בזמן השואה

אתר עשיר ומרשים של המרכז לחקר השואה של מכללת ירושלים לבנות. הייחוד באתר הוא נקודת המבט היהודית-דתית. באתר מידע על קהילות שנכחדו, שו''תים ודרשות מהימים ההם, ביוגרפיות של רבנים ודמויות מופת מתקופת השואה, מחקרים על השואה לאור ההלכה והיהדות, מסמכים וצילומים. מומלץ מאוד!

יד ושם

למוסד ''יד ושם'', מוסד ההנצחה והזיכרון הלאומי לשואה ולגבורה, אתר עשיר, מגוון וחשוב מאוד למורים, לומדים ולמתעניינים.
באתר מדורים רבים למשל:

לכל איש יש שם
  - ובו דפי עד להורדה ושמות להקראה
תערוכות וירטואליות כגון:
אלבום אושוויץ ,'אין משחקים ילדותיים' וצילומים מגטו ורשה, פינת החודש בתולדות השואה מסמכים, סיפורים, צילומים ועדויות ועוד ועוד.
המורים ימצאו באתר מרכז משאבים יעיל ביותר עם
הצעות לטקסים מערכי שיעור ומשאבים רבים המצוים בבית הספר המרכזי להוראת השואה.

מוזיאון הזיכרון לשואה בארצות הברית - United States Holocaust Memorial Museum

אחד האתרים המרשימים ביותר שנעשו בנושא - אם לא הטוב שבהם. למרות החיסרון שלו לדוברי העברית - כדאי להתאמץ!
האתר מרשים מבחינת עושר התכנים, העדכונים התכופים, המולטימדיה והעיצוב החדשני. תמצאו בו מסמכים, מאמרים, צילומים, מפות, עדויות וסיפורים בקובצי קול ובסרטוני ווידיאו. מומלץ במיוחד לגלוש לתערוכות הוירטואליות למשל: ''החיים בצללים'' על הילדים שהסתתרו בתקופת המלחמה, אנה פרנק, המוסיקה של השואה, שואת יהודי יוון, גטו קובנה ועוד ועוד. האתר עוסק גם בהבטים אקטואליים של השואה ולקחיה ומופיעים בו פינות בנושא אנטישמיות וגזענות במקומות שונים בעולם.

לימודי השואה – אתר דעת

זהו דף המרכז קישורים העוסקים בשואה ובהוראתה באתר ''
דעת''.
באתר מאמרים, מחקרים והפניות לדפי אינטרנט העוסקים במשמעות השואה ובמסעות הזיכרון לפולין.
עוד באתר קישורים לאתרים הגדולים של ''דעת'' בנושא השואה :

אתר גטו ורשה

באתר מידע רב על נושאים רבים: חיי היהודים בגטו, ורשה היהודית לפני מלחמת העולם השנייה, תקציר תולדות הגטו, היודנראט, הילד היהודי, שמירת מצוות וקידוש ה', הגירוש למחנות ההשמדה, מרד גטו ורשה והיבטים מוסריים.

שואת יהודי הונגריה
- באתר זה תעודות, מסמכים ומאמרים על תולדות יהודי הונגריה עד לשואה, על תקופת הכיבוש הנאצי ושלטון צלב החץ,  הגירוש למחנות, פרשת קסטנר ועוד.

מכון החגים הקיבוצי

שואה באתרי
סנונית וגלים

בין אתרי סנונית, יש אתרים רבים ומגוונים בנושא השואה. חלק מהאתרים הם אתרים שנועדו להפעלת ילדים בנושא ואחרים משמשים כמאגרי מידע בנושא. לפניכם מבחר:

יום השואה והגבורה בגלים

כאן מרוכזים כל הפעילויות לגולשים הצעירים (וגם למבוגרים יותר) בנושא השואה,  למשל:
הילדות בתקופת השואה, אין פרפרים פה (פעילות על ציורים ושירים של ילדי טרזנשטדשט), יאנוש קורצ'אק, סיפור ובפעילות - 'גלגולו של טלאי', אנה פרנק  ועוד ועוד.

ומתוך אתר
סנונית – המיועד לתלמידים בבתי ספר על-יסודיים ולציבור הרחב :

'
'אני מאשים'' – מאגר עדויות ממשפט אייכמן

על מלחמת העולם השנייה

השואה בספרות הילדים הגרמנית

איש בלי שם – קצטניק

שואה באתרי מט''ח

מט''ח מגישה מקורות מידע ואתרים רבים בנושא השואה.

לקסיקון השואה
הוא שימושי ביותר, ובהקלדת המילה שואה בחלון החיפוש

בספרייה הוירטואלית
  - מקבלים יותר מ-250 פריטים הכוללים תמונות, אתרים ומאמרים.

אתר מעניין וחשוב הוא ''
לחיות בטרזין'' המשמש מאגר מידע ומרכז להכנת עבודות חקר בנושא גטו טרזין.

כמעיין המתגבר  - יום הזיכרון לשואה ולגבורה

מאמרים וסיפורים מיצירתו של הרב ד''ר ש''ז כהנא ז''ל.

'
'ממקורותינו'' על השואה - האגף לתרבות תוכנית

במדור ''ממקורותינו'' מגיש
האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך מקורות מגוונים לחגים, מועדים ולנושאים אחרים בתחום התרבות התורנית. והפעם, אנחנו מקשרים אתכם לרשימת מקורות בנושא השואה. המקורות כוללים קטעי פרוזה, שירים, עדויות, תיאורי החיים היהודים בימים ההם ועוד.

רשימת ביבליוגרפיה

רשימת ספרים העוסקים בנושא השואה. הרשימה גובשה בחנות ספרים המבצעת גם מכירה מקוונת.

שואה - עמלנט

אתר של פורטל עמלנט. האתר מחולק לשלוש מדורים - פינה אינפומטיבית ובה מידע על תולדות השואה והגבורה, מדור למסעות לפולין שעדיין לא התמלא בתוכן והמדור המוצלח לדעתנו- פינה של מפות.

The Holocaust History Project - פרוייקט תיעוד השואה

זהו ארכיון חינמי של מסמכים, צילומים, הקלטות ומאמרים בנושא השואה. מקום מיוחד באתר מוקדש להתמודדות עם הכחשת השואה. האתר באנגלית.